title_gdjesmo.jpg (349.373 bytes) Gdje smo Gdje smo
Kako do nas brodskim prijevozom: Raspored plovidbe - Jadrolinija

Osiguravamo transfere:
Zračna luka Dubrovnik - Mljet - Zračna luka Dubrovnik
Dubrovnik - Mljet - Dubrovnik

Svi dodatni transferi prema dogovoru.

Goveđari su mjesto u unutrašnjosti otoka Mljeta, smjestilo se iznad zaljeva Veliko jezero i pripada području Nacionalnog parka Mljet.

Etnološki je vrlo značajno, mirno i tiho; lokalnom cestom povezano s uvalom Pomena, gdje se nalazi Hotel Odisej i koja je jedan od ulaza u Nacionalni park. Goveđari su i ulaz u zaštićeni dio gdje je pješačka i biciklistička zona. 5 kilometara su udaljeni od mjesta Polače, jedne od najzaštićenijih luka Jadrana, koja u ljetnim mjesecima  navečer zna ugostiti po 100-tinjak jedrilica i jahti.

Dolazak na otok Mljet moguć je katamaranom NONA ANA  iz Dubrovnika, koji stoji u luci Sobra, a u ljetnim mjesecima u luci Polače u Nacionalnom parku.

Trajektna veza je Prapratno-Sobra. Luka Prapratno nalazi se 40 minuta od Dubrovnika prema Splitu, na poluotoku Pelješac, gdje je zaljev poznatih uzgajivača školjaka, kao i mjesta Mali i Veliki Ston, nezaobilazno mjesto za dobar predah na putu za Mljet.

Vožnja trajektom od luke Prapratno do luke Sobra na Mljetu je brzih 30 minuta i nekad čak i nedovoljno da bi se uživalo u lijepom zalasku sunca, jatu delfina ili jedrilica u prolazu. Kada kročite na jedan od najšumovitijih otoka Jadrana čeka Vas vožnja od 23 kilometra ispunjena prekrasnim vizurama na otvoreno more, uz koje se izmjenjuju obrisi zelenih prostranstava mljetskih šuma.

Nek vas vaš posjet Mljetu odmori za nove ideje i kreativna promišljanja, nek osjetite zadovoljstvo i ugodu i time će svrha stvaranja naše kuće biti ostvarena. Želimo Vam ugodan odmor.